Få en gratis H♥ME TX-10 nøglering ved køb over 499 kr. Klik her og vælg din gave. Lige nu får du en gratis H♥ME TX-10 nøglering når du bestiller for minimum 499 kr.Produktet skal tilføjes til kurven og vil automatisk gå ind til 0 kr. når du overstiger beløbet.

5/5 stjerner

byRavn.dk

Fragt 29 kr - Gratis over 499 kr Bestil inden kl 12.00 - så sender vi i dag

Guide: Sådan bestiller og monterer du greb i læder

I guiden her, finder du hjælp til bestilling og montering af vores lædergreb.
Guiden er opdelt i følgende afsnit:

  • Vores forskellige greb
  • Opmåling af relevante mål, som skal bruges under bestillingen på webshoppen
  • Valg af skrue
  • Montering af greb
  • Værd at vide om farverne
  • Ofte stillede spørgsmål

Vores forskellige greb

Vi laver greb i to forskellige modeller. Vores M1-greb monteres med én skrue og grebet danner dermed et loop. Vores M2-greb monteres med to skruer. Begge modeller fås i fire farve og i forskellige størrelser. Der medfølger skruer til grebene, så de er klar til montering. Skruerne fås i to forskellige modeller og i tre forskellige farver.

Opmåling af relevante mål

Når du bestiller greb hos os, skal vi kende tykkelsen på den skuffe/låge som grebet skal monteres på. Vi skal kende tykkelsen på skuffen/skabet for at kunne medsende skruer i korrekt længde.
Bestiller du vores M2-greb skal vi desuden kende afstanden fra de to huller, som grebet skal passe til.

Sådan måler du tykkelsen på skuffen/skabet
Du kan eksempelvis måle tykkelsen med en tommestok, en lineal eller en skydelære. Hvis du eksempelvis bestiller greb til køkkenlåger, så er tykkelsen typisk 16 eller 19 mm.
Hvis du ønsker at montere grebet på en væg, skal du blot notere ”monteres på væg” i feltet hvor vi beder dig oplyse tykkelsen på skuffen/skabet. Da sender vi en træskrue med tilhørende rawplug.
På billedet herunder har vi vist hvordan du måler tykkelsen korrekt.

Sådan måler du afstanden mellem hullerne (kun relevant ved bestilling af M2-greb)

Her kan du igen anvende en tommestok, en lineal eller en skydelære.
Når du måler afstanden, skal du måle fra midten af det ene hul til midten af det andet hul.
Typisk vil du kunne anvende et af vores greb på standardmål. Hvis din hulafstand ikke matcher et af vores standardgreb, så kan du bestille greb på specialmål. Hvis dit mål afviger fra vores standardmål med et par millimeter, så kan du fint bestille greb på standardmål – men hvis der er større afvigelse, så anbefaler vi at du bestiller specialmål. Vi anbefaler at greb på specialmål max laves til en hulafstand på 32 cm.
Hvis du vil montere vores M2-greb på låger, hvor der ikke er forborede huller, så anbefaler vi greb i størrelse 9,6 cm, 12,8 cm eller 16 cm.
Vores M2-greb fås i 6 forskellige standardstørrelser. Bestiller du et greb i størrelse 9,6 cm, så passer dette greb til en hulafstand hvor der 9,6 cm fra centrum af det ene hul til centrum af det andet hul.
På billedet herunder har vi vist hvordan du måler afstanden fra centrum til centrum af de to huller.


Valg af skrue

Vores skruer fås i to forskellige modeller og 3 forskellige farver. Forskellen på de to skruetyper er illustreret på billedet herunder.

Begge modeller passer til gennemgående huller med en diameter på 5 mm. Har dine skuffer/skabe en mindre diameter, anbefaler vi klart at hullet bores større med et 5 mm bor. Dette er ganske nemt og kræver blot et bor og en boremaskine. Alternativt kan du kontakte os inden bestilling, hvor vi kan drøfte alternative monteringsmuligheder.

Ved bestilling af M1-greb kan skruerne anvendes til møbler med følgende tykkelse:

  • Høj skrue: 1-50 mm
  • Lav skrue: 11-50 mm

Ved bestilling af M2-greb kan skruerne anvendes til møbler med følgende tykkelse:

  • Høj skrue: 1-53 mm
  • Lav skrue: 14-53 mm

Hvis du har et møbel, som er tykkere end dette, kan vi i stedet medsene en almindelige træskrue.
Ønsker du at montere grebet på en væg, så medsender vi også gerne en træskrue med tilhørende rawplug.

Montering af greb

Til montering af grebene, skal du bruge to skruetrækkere med ligekærv. Hvis der ikke allerede er forborede huller eller hvis hullerne har en diamater, som er mindre end 5 mm, skal du også bruge en boremaskine og et bor på 5 mm.
Når du har afmonteret de gamle greb og/eller boret hullerne så de har en diameter på 5 mm, er du klar til at montere dine nye lædergreb. Hvis du er i tvivl om hullerne har den rigtige diameter, kan du føre den medsendte cylinder gennem hullet. Hvis cylinderen passer i hullet, skal hullet ikke bores større.
Du fører skruen gennem hullet i grebet og stikker skruen ind i hullet i skuffen/skabet. Du stikker cylinderen ind i hullet på bagsiden af skuffen/skabet, så skruen og cylinderen mødes og skrues sammen.
Ved montering bør du bruge en skruetrækker til at holde cylinderen på bagsiden fast, således at den ikke drejer med rundt, når du bruger den anden skruetrækker til at stramme skruen på forsiden.
Det er vigtigt at skruerne skrues godt fast, så grebet ikke glider rundt på skabet.Værd at vide om farverne

Vores greb fås i fire forskellige farver. Grebet i natur er ubehandlet mens de øvrige tre greb er indfarvet med de respektive farver. Når grebet er indfarvet er overfladen mættet og du kan derfor forvente at grebene i sort, cognac og mørkebrun stort set ikke vil ændre farve med tiden.
Greb i farven natur, vil få en smuk patina i takt med at grebene bruges. Sollys, berøring og vand er nogle af de faktorer, der blandt andet er med til at patinere grebet. På siden her, ser du hvordan det lyse læder kan ændre farve med tiden

Ofte stillede spørgsmål

Kan vi få tilsendt en prøve?

Hvis du kontakter os på mail og beskriver de farver du ønsker at se, sender vi gerne mindre farvestykker, som du kan se inden du eventuelt bestiller - her skal du blot betale fragten.
Alternativt kan du starte med at bestille et enkelt greb. Hvis du ikke synes om grebet, kan grebet returneres og du vil da få pengene tilbage. Hvis du bestiller en prøve, er det blot vigtigt at du ikke strammer skrueren hårdt. Strammes skruerne for hårdt kommer der mærker i læderet, og da tages grebet desværre ikke retur.

Skal grebene have læderpleje?

Grebene kan behandles med læderfedt, men det er ikke noget der umiddelbart er nødvendigt. Greben holder sig rigtig fint, selvom de ikke får behandling.

Hvordan rengøres grebene?

Vi anbefaler at grebene rengøres med en opvredet klud.

Kan grebene anvendes på badeværelset, hvor der er et meget fugtigt miljø?

Grebene kan anvendes i alle hjemmets rum - inklusiv badeværelset. Grebene tager ikke skade af den i perioder høje fugtighed, som der netop er på badeværelset.

Velkommen til byRavn

Vi har lagt merke til at du besøker oss fra en norsk IP-adresse,
og vi ønsker å gjøre deg oppmerksom på at vi også har et norsk nettsted.

Gå til den norske nettbutikken

Fortsett til den danske nettbutikken

Välkommen till byRavn

Vi har lagt märke till att du besöker oss från en svensk IP-adress,
och vi vill göra dig uppmärksam på att vi även har en svensk hemsida.

Gå till den svenska webbshopen

Fortsätt till den danska webbshopen